AANMELDEN VOOR SCHOOLJAAR 2024-2025

Via onderstaande knop komt u op ons digitale aanmeldformulier.

digitaal aanmeldformulier 

Aanmelden kan t/m 31 maart a.s.

U ontvangt van de locatie zo spoedig mogelijk bericht over de aanmeldingsprocedure.

Wij zijn een veilige en kleinschalige school die je aanmoedigt om je talenten te ontwikkelen.

Wat leuk dat je komt rondkijken op Pantarijn Wageningen VMBO! Op onze school moedigen we je aan om volop gebruik te maken van je talenten. Je leert hier door te doen; er is heel veel aandacht voor de combinatie van theorie en praktijk. Je volgt bij ons de leerweg basis, kader of kader plus (dan stroom je door naar mavo).

Uniek is De Brug: een kleine klas die de overstap naar het voortgezet onderwijs makkelijker maakt.  Pantarijn Wageningen VMBO krijg je de ruimte om te ontdekken waar je goed in bent en wat het beste bij je past.

Benieuwd? Ontdek of Pantarijn Wageningen vmbo bij jou past!

Bekijk ook het schoolmagazine van VMBO Wageningen  

Experience VMBO Wageningen (voor basisscholen)

We nodigen basisscholen graag uit voor een rondleiding in ons nieuwe Innovation Space. Dit kan ook in combinatie met een les! De leerlingen krijgen een leuke les in o.a. programmeren, robotica, lasersnijden en 3D-printen.

snelle toer!

Loop een razendsnel rondje door de school... Klaar? Bekijk dan de filmpjes van verschillende vakken en bijzonderheden bij Pantarijn Wageningen VMBO.

leerlingen over de school

intake en zorg: elke leerling moet zich prettig voelen bij ons

Op Pantarijn Wageningen VMBO zitten ongeveer 300 leerlingen. We kennen onze leerlingen goed en weten wat ze nodig hebben. We willen graag dat iedereen zich prettig voelt bij ons op school en daarom leveren we zorg op maat. We hebben een heel zorgteam en een Oké-lokaal waar je je even terug kunt trekken of extra begeleiding kunt krijgen. En we hebben De Brug, een kleine klas met maar 14 leerlingen om de overgang van basisschool naar middelbare school makkelijker te maken. Als je meer wilt weten hierover, of over de intake op school, kun je altijd contact opnemen met Marjolein van Breda via mbreda@pantarijn.nl of 0317 466599.

Wiskunde en rekenen: wordt dit jouw leukste vak?

Cijfers, maten, getallen, berekeningen… je hebt ze vaak nodig in je leven. En bij andere vakken op school, zoals bijvoorbeeld bij techniek. Het goede nieuws is: rekenen en wiskunde is leuk! En heus niet zo moeilijk als je misschien denkt. Misschien wordt het wel jouw leukste vak op school... Kun jij de vraag van meneer Peters intussen al oplossen?

Kunst en Cultuur: ontdek de creatieveling in jezelf

Tijdens deze lessen verken je allerlei kunstvormen. We tekenen, schilderen, werken met klei en met metaal. We verdiepen ons in fotografie, film, mode, architectuur, games, theater, schilderkunst, beeldhouwkunst en nog veel meer! Je leert hoe je met verschillende materialen kunt werken en ook hoe je verschillende technieken toepast in je eigen creatieve werk. 

PLUSWEKEN EN AVONTUREN: ER IS VEEL TE KIEZEN!

De Plusweken voor elke vakantie staan bol van de activiteiten. Het is onderwijs maar dan anders. In de Plusweken komen allerlei thema's aan bod en ga je op onderzoek uit. We plannen in deze weken ook schooluitjes, gastlessen, excursies en schoolfeesten. Zo kun je de rest van het schooljaar zoveel mogelijk volgens rooster les krijgen. Dit geeft structuur en duidelijkheid. 

Tijdens een Avontuur verdiep je je in een bepaald onderwerp. Je gebruikt je brains en je body: theorie en praktijk worden gecombineerd. Met ieder avontuur kun jij je persoonlijk ontwikkelen. Want om een talent te kunnen ontdekken moet je af en toe op avontuur gaan! Per schooljaar kies 3 keer een ander avontuur.

MAKEBLOCK INNOVATION SPACE: WIJ HEBBEN DE EERSTE VAN EUROPA!

De eerste Makeblock Innovation Space in Europa vind je bij ons! Hier word je meegenomen in de snelle technologische ontwikkelingen van nu en de toekomst. Je wordt uitgedaagd om te ontdekken, te durven en te doen en krijgt alle kans om 21ste-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen. We hebben alle nieuwe technieken en technologieën, zoals robotica, programmeren, 3d-printen en lasersnijden. In de Innovation Space leer je dromen met je ogen open! Kijk ook het volgende filmpje om er nog meer over te weten te komen. 

 

Nederlands heb je altijd nodig!

Nederlands is een belangrijk vak, omdat je taal bij alle vakken nodig hebt. Je krijgt les in grammatica, spelling, begrijpend lezen en stillezen en we besteden elke week ook aandacht aan fictie - dat zijn ‘verzonnen’ verhalen die dus niet echt gebeurd zijn. In de onderbouw krijg je 4 uur Nederlands per week, in de bovenbouw 3 uur per week. We werken met digitale lesmethodes en uit werkboeken. We hebben ook projectweken. Tijdens die weken zijn we creatief en actief bezig. 

Engels: your cup of tea?

Engels zie je niet alleen veel om je heen; je hoort het ook vaak. Engels is ook een best belangrijke taal, omdat op heel veel plekken in de wereld Engels gesproken wordt. Daarom noemen we Engels ook een wereldtaal. Voor jou wordt Engels ook vast wel belangrijk. Kom het daarom leren bij ons op Pantarijn Wageningen VMBO. Cheers!

Lichamelijke opvoeding: bewegen op jóuw niveau

Op de basisschool heette het 'gym', nu 'lichamelijke opvoeding'. Zoals je zult zien vinden wij het op onze school belangrijk dat je op je eigen niveau kunt sporten en leren. En dat het ook leuk en veilig is, voor iedereen. De beoordeling baseren wij niet alleen op prestatie, maar vooral op je inzet en hoe je meedoet in de les!

Profielen bovenbouw: wat WIL je later doen?

Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn en Produceren, Installeren & Energie: dat zijn de vier profielen bij ons op school in de bovenbouw. Als je je diploma op Pantarijn Wageningen VMBO hebt behaald stroom je door naar het mbo, in de richting die je hebt gekozen. Dat kan met basis op niveau 2. Met kader stroom je door naar niveau 3 of 4. 

 

Plattegrond van de school

Meer weten over Pantarijn Wageningen VMBO? kijk deze voorlichtingsvideo

En... enthousiast? Wat kunnen we nu voor je doen?

Wil je een belafspraak maken met de intaker van de school of een rondleiding door de school aanvragen? Of wil je een informatiepakket thuisgestuurd krijgen? Laat het ons weten!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?