Doen waar je goed in bent, dat kan op Pantarijn Wageningen Praktijkonderwijs

Hoi! Wat leuk dat je komt kijken bij Pantarijn Wageningen Praktijkonderwijs (PrO). Bij ons leer je dingen door ze te doen. Je bent praktisch bezig en leert intussen een heleboel vaardigheden. En heb je extra steun en begeleiding nodig, dan krijg je die van ons. 

Op Pantarijn Wageningen PrO doe je waar je goed in bent. Veel plezier met rondkijken!

schoolmagazine downloaden

schoolgids downloaden

 

Kennismaking en voorlichting

Open huis

Ons Open Huis is op 14 januari 2022 van 16:00 tot 21:00 uur.

PROEFLESSEN

Tijdens de Proeflessen maak je kennis met Pantarijn Praktijkonderwijs. Aanmelden voor de proeflessen kan vanaf 25 oktober. Dan staan de aanmeldlinks hier online.

DATA EN THEMA'S PROEFLESSEN

snelle toer!

Loop een razendsnel rondje door de school... Klaar? Bekijk dan hieronder de filmpjes van verschillende vakken en andere zaken bij Pantarijn Wageningen PrO.

algemeen vormend onderwijs: lessen van je mentor

Naast alle praktijkvakken, krijg je ook AVO (Algemeen Vormend Onderwijs). Dit zijn vakken zoals Nederlands, Rekenen, Burgerschap en Engels. Deze lessen krijg je van je mentor, samen met je klasgenoten in je eigen lokaal. We werken op het Praktijkonderwijs allemaal op ons eigen niveau! Hierdoor doe je waar je goed in bent of beter in wilt worden.

Techniek kom je elke dag tegen

Als jij technieklessen volgt bij ons op het praktijkonderwijs, ben je de eerste leerjaren bezig met het leren van allerlei verschillende basisvaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een bureaulamp van metaal. Hiervoor moet je kunnen aftekenen, boren, slijpen en lassen. Fietstechniek en houtbewerking zitten ook in het lesprogramma. In de technieklessen leer je allerlei verschillende praktische vaardigheden die je kunt toepassen op wonen, werken en vrije tijd.

groen: NATUURLIJK DOEN WE DAt!

Houd jij van planten of dieren? Ben je graag binnen of buiten? Werk je liever met je handen of met machines? Ben je creatief of handig? Ontdek het bij ‘groen’, een heel veelzijdig vak bij ons op school. Deze lessen zijn natúúrlijk goed voor nu en later…

detailhandel: Levensecht leren in ‘Kadolokaal’!

Kadolokaal is een winkel in de binnenstad van Wageningen vanuit Pantarijn Praktijkonderwijs. In deze winkel leer je al vanaf de onderbouw vaardigheden zoals het inrichten van de winkel, producten prijzen, werken achter de kassa en hoe je moet omgaan met klanten. Wil je van het werken in de winkel en alles wat daaromheen gebeurt je beroep maken, kies dan de sector detailhandel in de bovenbouw!

koken en horeca: wie is de chef?

Lunch, ontbijt, diner, wie heeft het nou niet nodig in zijn of haar leven om lekker te kunnen koken, voor zichzelf en anderen? Dat is precies wat je bij ons leert! Wat vind jij nou lekker en hoe maak je dit eigenlijk? En stiekem gebruik je ook vakken zoals rekenen en taal veel bij koken ... Weet jij al hoe?

stage lopen: Weet jij al wat je later worden wilt?

Vind je werken in een winkel leuk, of werk je liever in een magazijn? Misschien vind je buiten werken leuk of verzorg je graag dieren. Hou je van schoonmaken of ben je meer technisch aangelegd? Wat dacht je van helpen in een keuken? Door stage te lopen ontdek je wat het beste bij jou past. De medewerkers van het stagebureau ondersteunen jou bij het maken van de juiste beroepskeuze.

Plattegrond van de school

Persoonlijk contact

Wil je teruggebeld worden door onze zorgcoördinator Ingena Meines? Zij kan je helpen met aanmelden en met al je andere vragen. Een bezoek aan de school kun je ook met haar plannen.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?