AANMELDEN VOOR SCHOOLJAAR 2024-2025

Via onderstaande knop komt u op ons digitale aanmeldformulier.

digitaal aanmeldformulier 

U ontvangt van de locatie zo spoedig mogelijk bericht over de aanmeldingsprocedure.

Een school waar je vorm geeft aan jouw toekomst

Wat leuk dat je komt kijken bij Pantarijn Rhenen! We zijn een veilige, kleinschalige school met toekomstgericht onderwijs en veel aandacht voor jouw vaardigheden en loopbaanoriëntatie. Maar ook voor omgangsvormen, normen en waarden. Op Pantarijn Rhenen is alles in huis om vorm te geven aan jouw toekomst. Je kunt bij ons een basis-, kader- of mavo-diploma halen.

Het motto van Pantarijn Rhenen is Welkom in de toekomst.

Veel plezier met rondkijken!

Bekijk ook het schoolmagazine van Rhenen

 

VOORLICHTINGSMOMENTEN 

Voor basisschool leerlingen in groep 7 en 8 hebben wij gedurende het jaar verschillende momenten waarop wij informatie verstrekken over onze school en leerlingen alvast kennis kunnen maken met ons onderwijs. 

mini profielkeuzelessen

26 maart 2024 15.00 uur 17.00 uur


studychallenge

24 mei 2024 19.00 uur 20.30 uur
31 mei 2024 19.00 uur 20.30 uur
7 juni 2024 19.00 uur 20.30 uur
14 juni 2024 19.00 uur 20.30 uur
21 juni 2024 19.00 uur 20.30 uur

 

snelle toer!

Loop een razendsnel rondje door de school... Klaar? Bekijk dan de filmpjes over verschillende vakken en bijzonderheden bij Pantarijn Rhenen.

economie: Ontdek de ondernemer in jezelf

Tijdens de lessen Economie leer je hoe je moet omgaan met geld en hoe je een eigen bedrijf begint. Praktijk- en theorielessen wisselen elkaar af. De praktijklessen vinden bijvoorbeeld plaats in ons eigen schoolwinkeltje. Ook ga je 2 keer 20 weken op stage. Zo kun je goed ontdekken wat voor soort baan bij je past! Met Economie heb je na het VMBO heel veel opleidingsmogelijkheden.

media, vormgeving & ICT

Misschien wel de de leukste lessen van de school, vindt docente Edith van den Broek. In haar lessen daagt zij jou uit om met professionele software en apparatuur de mooiste producten te maken. Haar doel? Jouw creativiteit stimuleren!

basis beroepsgerichte leerweg: nieuw in schooljaar 2021-2022

Heb je een basisberoepsgericht leerwegadvies? Dan kun je vanaf komend schooljaar bij ons starten in de kaderkansklas. In deze klas ontdek je in twee jaar welke leerweg het beste bij jou past. Zo kun je vervolgens bij ons op school examen doen in de basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg. 

dienstverlening en producten: leren met je hoofd en je handen

Dienstverlening en Producten is echt een vak voor multitalenten. Je leert er met je hoofd en je handen, en wat je leert, kun je in heel veel verschillende beroepssituaties toepassen. Met een diploma Dienstverlening en Producten kun je later alle kanten op!

zorg en welzijn: veel werk, mooi werk, belangrijk werk

Ben je sociaal en behulpzaam? Kun je je goed inleven in andere mensen? Houd je ervan om samen te werken én om zelfstandig te zijn? Ben je creatief en kun je goed organiseren? Dan past het profiel Zorg en Welzijn waarschijnlijk goed bij jou! Goede zorg is heel belangrijk voor iedereen en er is veel werk in deze sector.
Je leert over de ontwikkeling en verzorging van kinderen, van senioren, de bereiding en inkoop van voeding, een gezonde leefstijl, hygiëne, uiterlijke verzorging, huishoudelijke vaardigheden en nog veel meer. Je leert activiteiten organiseren, combineert theorie en praktijk en je gaat op stage.

study challenge

De meeste groep 8-ers kijken er al maanden naar uit: starten op de middelbare school! Het is best een spannende tijd: een nieuwe school en klas, meer huiswerk en toetsen. Er komt in het eerste jaar veel op ze af. Om leerlingen goed te ondersteunen in deze nieuwe fase, organiseren wij gratis brugklasbegeleiding. Op Pantarijn Rhenen heet dit de Study Challenge. Meer weten? 

Download extra info over de Study Challenge

lichamelijke opvoeding en sportklas

Op de basisschool had je gym, nu krijg je lichamelijke opvoeding. En wil je meer sport? Dan kun je bij Pantarijn Rhenen kiezen voor de sportklas. Je krijgt dan extra beweeg- en sportlessen. Je verbetert je vaardigheden en je leert nieuwe sporten. De sportlessen zijn op school, maar ook regelmatig op andere plekken zoals de tennisbaan of het zwembad. Naast het fysieke gedeelte ga je ook aan de slag met het organiseren, samenwerken en  sport- en beweegkennis. Gaaf? Misschien draag jij volgend jaar onze sportklasoutfit!

kansklassen: we dagen je uit om je niveau te verhogen

Op Pantarijn Rhenen dagen we leerlingen uit met onze kansklassen. Er zijn er drie: de kader-kansklas, de mavo-kansklas en de havo-kansklas. In de kansklassen krijgen leerlingen lessen op een niveau dat het mogelijk maakt om van basis op te stromen naar kader, van kader naar mavo en van mavo naar havo. Zo lukt het om een groot deel (35%!) van onze leerlingen naar een hoger niveau te brengen. Met de kansklassen komt het leertalent van elk kind optimaal tot uiting!

kom naar onze innovationlabs (voor basisscholen)

Basisscholen kunnen het hele schooljaar, op afspraak, gebruik maken van onze innovationlabs met de meest hightech apparatuur.

afspraak maken

 

Vervroegings-/verlengingsjaar na groep 7/8 op Pantarijn Rhenen 

Een programma dat zich richt op niveauontwikkeling, taal- en rekenvaardigheden, sociale vaardigheden, burgerschap, 21e eeuwse vaardigheden, samenwerken en persoonlijke groei. Je bereid je voor op een succesvolle tijd op Pantarijn. Uiteraard mag je ook hier extra sporten of deelnemen aan MVI-lessen en werk je in projecten met de andere leerlingen op school.

Meer weten? Stel je vraag via het contactformulier of plan direct een afspraak.

Meer over Pantarijn RHENEN zie je in deze voorlichtingsvideo

PLATTEGROND VAN DE SCHOOL

Maak een persoonlijke afspraak

Wil je een persoonlijke (online) afspraak met de teamleider van de school of iemand van het zorgteam? Of heb je een andere vraag? Laat het ons weten!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?