AANMELDEN VOOR SCHOOLJAAR 2024-2025

Via onderstaande knop komt u op ons digitale aanmeldformulier.

digitaal aanmeldformulier 

Aanmelden kan t/m 31 maart a.s.

U ontvangt van de locatie zo spoedig mogelijk bericht over de aanmeldingsprocedure.

Een school voor mavo, havo, vwo en gymnasium waar je mag zijn wie je bent

Wat leuk dat je komt kijken bij Pantarijn Wageningen MHV! Pantarijn MHV is een openbare school waar leerlingen uit Wageningen en omgeving een diploma kunnen behalen voor mavo, havo of vwo. Wij geloven in de kracht van leren en stimuleren zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijk bewustzijn, geïnspireerd door het Montessori gedachtengoed. Je mag zijn wie je bent.

Meer informatie over ons Montessori onderwijs


Bekijk ook het schoolmagazine van MHV Wageningen

Loop een razendsnel rondje door de school.

Bekijk dan de filmpjes van verschillende vakken en bijzonderheden bij Pantarijn Wageningen MHV.

snelle toer!

pantarijnuren: leren door het echte leven

Op een paar minuten lopen van het Pantarijn bevindt zich Plantarijn, de tuin en het buitenlokaal van onze school. Hier zal je tijdens je schoolcarrière vaak komen. 
Op Pantarijn MHV vinden we het fijn om heel actief te zijn. Om niet alleen te leren uit een boek of vanaf een laptop, maar ook door het echte leven, in en buiten de lessen. En omdat we zulke goede resultaten boeken met de school, hebben we daar ook ruimte voor. Voorbeelden te over:

- we hebben een debatgroep die vaak in de (landelijke en Europese) prijzen valt;
- we organiseren al jarenlang buitenlandreizen en uitwisselingsprogramma’s, een van de pijlers onder ‘Pantarijn, wereldschool’;
- ons Ecoteam heeft de 'groene vlag' behaald;
- de spelgroep speelt jaarlijks een voorstelling op meerdere dagen 

Kunst is overal

Kunst is overal op Pantarijn MHV. We houden van kunst en we vinden het belangrijk. Tekenen, handvaardigheid, fotografie, muziek, kunstgeschiedenis, jammen in de muziekstudio… het kan allemaal. Tijdens de lessen en daarbuiten kan je op Pantarijn MHV elke dag creatief aan de slag. Exposities en optredens van ons 30-koppige orkest ‘de Pantarini’s’ en ons vermaarde theatergezelschap ‘de Spelgroep’ zijn vaste waarden en van grote betekenis voor de sfeer en cultuur in onze school. Kunst is ook zeer ruim aanwezig in het aanbod voor de keuze-uren. Kies bijvoorbeeld een ‘P-uur’ (een extra lesuur per week) Percussie of Superimpose fotografie.

Maatschappijvakken: nadenken over de wereld om je heen

Ons motto is ‘je mag zijn wie je bent’. Maar zijn wie je bent doe je natuurlijk niet helemaal alleen. De maatschappij om jou heen bepaalt ook wie je wordt. Daarom zijn vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en economie zo belangrijk en daarom bieden we in de bovenbouw ook het vak filosofie aan. Dat wordt heel veel gekozen!
We vinden nadenken over de wereld om je heen en je daarmee kunnen verbinden zó belangrijk dat we er zelfs een speciaal Pantarijnvak van hebben gemaakt: ontmoetingsonderwijs in de onderbouw en cultuurgeschiedenis in de bovenbouw. Dit zijn prachtige lessen waar we heel trots op zijn, zoals bijvoorbeeld: Rijk worden is een keuze, Chinese taal en cultuur of Mode door de eeuwen heen. Deze lessen volg je tijdens P-uren.

Exacte vakken: wiskunde A B C D, informatica en digitale vaardigheden

Wel eens gehoord van ‘de Wageningse methode’? Dat is ons eigen, originele wiskundeboek. Een boek met een eigenzinnige methode die enorm stimuleert dat je zelfstandig denkend leert. Natuurlijk bieden we de jongeren in onze science-stad Wageningen in de bovenbouw wiskunde A én B én C én D aan als examenvakken. Daar bovenop zijn er ook nog eens twee volle klassen leerlingen die enthousiast voor informatica kiezen. De toekomst wordt al voorbereid in de onderbouw waar iedereen het vak digitale vaardigheden volgt. Zo kom je goed beslagen ten ijs op het internet én leer je de basis van alle belangrijke computerprogramma’s. En ken je Arduino? Dat is een computertje dat je kunt leren kennen in een P-uur!

Lichamelijke opvoeding: heel veel sport en een sportXtra-klas

Met de sportlessen gaan we zoveel mogelijk naar buiten, als het kan. En anders sporten we binnen op de campus van de WUR of in de zalen en de fitnessruimte van onze buren De Vlinder. Gebrek aan ruimte is er sowieso niet: zelfs ons nieuwe schoolplein is 'sportable' met onder andere een baan voor crossfietsen. Onze gymnastiekleraren zijn erg energiek en superactief. De sportXtra-klas en een leerling-sportcommissie konden er nog wel bij, vonden zij. En daarmee is er wéér een gave extra keuze op Pantarijn MHV. En dan hebben het nog niet eens over al die sporttoernooien op de school zelf of in competitie met andere scholen in het land, de speciale sporten in de P-uren én het heel uitgebreide sportprogramma in de bovenbouw. We zijn altijd in beweging!

Meer informatie over sport-Xtra

 

Betavakken: hoe zit de wereld in elkaar?

Het bruist op Pantarijn MHV van de kunst en cultuur, maar we zijn ook een echte school voor Beta’s: enthousiaste en nieuwsgierige onderzoekers die graag exact willen weten hoe de wereld in elkaar zit. Hoe kan het ook anders in Wageningen? Veel meer dan op andere scholen kiezen onze leerlingen voor betavakken als natuurkunde, scheikunde en biologie. De grote lokalen van deze vakken én ons kabinet (waar alle proeven worden voorbereid), bevinden zich bij elkaar op de begane grond. Tijdens een practicum stop je in witte jas en veiligheidsbril stoffen bij elkaar voor een interessante reactie... Wist je dat we verschillende Labs hebben, zoals een DoeLab, 3DLab, MakeLab, ThinkingLab én CreateLab? Je mag er in een P-uur, of voor of na jouw lessen binnenstappen en aan de slag gaan.

Het Nieuwe Gymnasium: creatief denken en doen

Wist je dat er bij ons op school meer leerlingen hun een diploma halen op een hoger niveau dan hun basisschooladvies? Meer dan op vergelijkbare scholen! Het Nieuwe Gymnasium geeft modern onderwijs aan leerlingen die creatief denken en creatief doen, die graag zaken tot op de bodem uitzoeken en die een brede belangstelling hebben. Leerlingen dus die graag van alles willen leren. De vakken op Het Nieuwe Gymnasium zijn breed van opzet. Ze heten bijvoorbeeld Natuur en Gezondheid of Wereldverkenning en er zijn projecten waarin vakken worden samengevoegd. Hier hoort natuurlijk ook bij dat je heel goed leert samenwerken en reflecteren - begrijpen hoe je zelf leert en daar steeds beter in worden. Want: non scholae, sed vitae discimus! (we leren niet voor school, maar voor het leven).

Veel gestelde vragen over Het Nieuwe Gymnasium

Meer informatie over Het Nieuwe Gymnasium

 

Zorg: we zijn er voor je met ondersteuning

Ons motto is Je mag zijn wie je bent, en als je daarbij wat meer ondersteuning nodig heb is dat helemaal prima. Daar zijn wij voor! De eerste stap is altijd korte specifieke ondersteuning door iemand die wat extra aandacht voor jou heeft. Als het nodig is, helpen deskundigen je op weg om dingen zelf te doen en te kunnen. Je volgt dan bijvoorbeeld een extra dyslexie-uur, een faalangsttraining of een leert beter plannen en organiseren. We hebben een eigen orthopedagoog, een zorgcoördinator en een remedial teacher die goed kunnen vaststellen wat jij nodig hebt. Zij gaan ook in gesprek met je mentor, je docenten en je ouders zodat jullie het samen goed op kunnen pakken.

Meer informatie over het de zorg

 

PantAgora: Leren op jouw manier

Op PantAgora bepaal je samen met een coach jouw persoonlijke leerroute, vanuit jouw leervraag. Dat noemen we een ‘challenge’. Tijdens challenges ga je op zoek naar informatie, plekken en mensen die je kunnen helpen. Een challenge kun je alleen doen of samen met andere leerlingen. Bijvoorbeeld: waarom is iets ‘in de mode’ en willen we dat opeens allemaal? Een goede vraag, die je goed moet onderzoeken. Daar maak je een plan voor. Je coach houdt in de gaten wat en hoe je leert, en helpt als dat nodig is.

 

Meer over Pantarijn Wageningen MHV LEES JE IN ONZE SCHOOLGIDS

CENTRAAL AANMELDMOMENT VOOR VOORTGEZET ONDERWIJS SCHOLEN

Dit jaar dienen alle voortgezet onderwijs scholen zich van de overheid te houden aan één centraal aanmeldmoment voor groep 8 leerlingen. Dit is in de week van 25 t/m 31 maart 2024.

Ook Pantarijn zal daarom pas in deze week leerlingen officieel kunnen inschrijven. Wel is het mogelijk om bij ons alvast kenbaar te maken dat je graag naar onze school wilt komen. Hiervoor gebruiken wij een vooraanmeldformulier. Door dit formulier in te vullen zorgen wij ervoor dat je zodra dit mogelijk is de link naar ons digitale aanmeldformulier ontvangt. 

En... enthousiast? Wat kunnen we nu voor je doen?

Wil je teruggebeld worden, een belafspraak maken met de teamleider van de school of de ondersteuner van de eerste klassen? Laat het ons weten!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?