AANMELDEN VOOR SCHOOLJAAR 2024-2025

Via onderstaande knop komt u op ons digitale aanmeldformulier.

digitaal aanmeldformulier 

Aanmelden kan t/m 31 maart a.s.

U ontvangt van de locatie zo spoedig mogelijk bericht over de aanmeldingsprocedure.

 

PantAgora is voor nieuwsgierige leerlingen die graag zélf ontdekken wat er in de wereld te ontdekken is. 

Bij Pantagora ben je als leerling zelf de eigenaar van jouw leren. Je hebt zelf invloed op wat je leert en hoe je dat leert. Jouw nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn hierbij heel belangrijk. Binnen Pantagora vormen we een leercommunity waar je elkaar ontmoet en helpt, waar je jezelf beter leert kennen en waar je jouw interesses en talenten ontdekt. 

PANTAGORA VOORTGEZET ONDERWIJS

Binnen Pantarijn is PantAgora een vorm van Agora-onderwijs dat wordt aangeboden voor leerlingen met een mavo (vmbo t), havo of vwo-advies. Ieder kind leert op zijn of haar manier. Agora is Grieks voor ‘plein’. Een plein waar jong en oud samen komt, elkaar inspireert en van elkaar leert. Die plek wil PantAgora zijn: een plek waar je vanuit je eigen nieuwsgierigheid je kunt ontwikkelen. 

GEEN LERAREN, MAAR COACHES

Zelfstandig leren betekent niet dat je alles alleen moet doen en dat er geen kaders zijn. Bij PantAgora werk je intensief samen met jouw coach. De coach is een soort mentor zoals dat heet bij andere scholen, met nog wat extraatjes. Samen met je coach zet jij jouw eigen leertraject uit en stel je het bij. Je zit samen met ongeveer 15 anderen leerlingen van verschillende niveaus en leeftijd bij één coach. Je spreekt jouw coach minimaal één keer per week in een coachgesprek en iedere ochtend tijdens de dagstart.

Je coach stuurt, stimuleert, inspireert, helpt analyseren, adviseert en geeft feedback. Je coach is voor jou en je ouders het eerste en belangrijkste aanspreekpunt. Samen stellen jullie hoge eisen aan het resultaat en aan jezelf. Ook helpt hij of zij je bij dingen die je nog nooit hebt gedaan. Zo zorgen jullie er samen voor dat jij je niet eenzijdig ontwikkelt en dat je jouw horizon verbreedt. Zo verken je je toekomst en leer je meer over wat je leuk vindt, waar je goed in bent en hoe jouw vaardigheden in de wereld om je heen passen.

challanges

Bij Pantagora ben je als leerling zelf de eigenaar van jouw leren. Je hebt zelf invloed op wat je leert en hoe je dat leert. Jouw nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn hierbij heel belangrijk. Binnen Pantagora vormen we een leercommunity waar je elkaar ontmoet en helpt, waar je jezelf beter leert kennen en waar je jouw interesses en talenten ontdekt. 

Een belangrijk onderdeel van het leren op Pantagora is het werken aan challenges. Dit zijn uitdagingen die je zelf, met hulp van je coach, bedenkt en waar je op jouw manier mee aan de slag mag gaan. Jij bepaalt de route en eindbestemming. Hierbij wordt je geholpen door jouw eigen coach. De coach enthousiasmeert, stelt vragen, stimuleert, inspireert en geeft feedback, zowel op de inhoud van je challenges als op jouw persoonlijke ontwikkeling. We maken op Pantagora onderscheid tussen:

Aanbodgestuurde challenges
Er is een vakexpert aanwezig die je vakinhoudelijke informatie geeft en je inspireert.

Vraaggestuurde challenges
Hierbij sta jij aan het roer. Je gaat op zoek naar informatie, plekken en mensen die je kunnen helpen. Onze coaches ondersteunen, inspireren en begeleiden je.

Door je challenges en de andere activiteiten zoals workshops en inspiratiesessies leer je veel over jezelf en de wereld om je heen en ontdek je wat je leuk vindt om later te doen. Als je dat in beeld hebt, kies je een niveau en een vakkenpakket. Dankzij de methode van PantAgora doe je niet alleen cognitieve kennis op, maar leer je ook heel veel vaardigheden. En daar pluk je levenslang de vruchten van!

THOM 

Ik heb voor PantAgora gekozen omdat ik het fijn vind om niet uit boekjes te hoeven werken want dat vind ik saai. Meestal is dat ook te makkelijk voor mij. Binnen PantAgora kan ik op mijn eigen niveau werken en zelf dingen uitkiezen om te doen. Ik ben nu bezig met een challenge om een server te maken in Discord. Dit heb ik zelf bedacht en mag ik ook uitvoeren. Ik vind het fijn dat je alleen hulp krijgt als je het nodig hebt of er om vraagt, anders krijg ik soms te veel uitleg terwijl ik het al snapte. In het jaar dat ik 14 word mag ik beginnen met zweefvliegen en ik zou later graag bij Defensie willen vliegen. Hier kan ik ook een challenge aan gaan koppelen. Ik volg nu een informatica-project. Hier leer ik om apparaten te koppelen aan de laptop, bijvoorbeeld dat ik op een knop druk op de laptop en er dan een lampje aangaat. Ik vind het leuk om met dit soort dingen bezig te zijn. 

JILL

Mijn moeder kwam met het idee voor PantAgora, ik zat op dat moment in een drukke klas op het basisonderwijs. Ik ging een dag meelopen op deze school. Ik vond dit heel spannend maar ik werd vrij snel opgevangen door een andere meeloopleerling. Ook door mijn coach werd ik goed opgevangen. Toen ik hier op school zat bloeide ik steeds meer op gedurende het jaar. Ik leer wat ik zelf wil leren en de gezelligheid op school vind ik ook heel belangrijk en heb ik nodig. Het is wel belangrijk om verantwoordelijkheidsgevoel te hebben, je bent heel vrij maar daar moet je wel mee om kunnen gaan. Als ik dagen heb dat dit wat minder gaat dan ga ik daarover in overleg met mijn coach en kijken we samen wat ik hieraan kan doen. 

MEELOPEN

Via de open dag en de website probeer je een goed beeld te krijgen van het onderwijs op PantAgora. Als je enthousiast bent en denkt dat het iets voor je is meld je je aan voor de meeloopdagen. Voorafgaand aan de meeloopdagen nemen we contact op met jou, je ouders en je basisschool om informatie te ontvangen over jou.  Tijdens de twee meeloopdagen volg je het programma en doe je een proefchallenge.

Na de tweede meeloopdag is er een nagesprek met jou en je ouders. Hierin bespreken we vanuit beide kanten wat we ervan vonden en of we denken dat PantAgora de juiste plek is voor jou.  
Als dat allemaal positief afgerond is, kun je je inschrijven.

DATA 

We organiseren verschillende meeloopweken:

In de week van 15 april hebben we een tussentijdse meeloopweek voor leerlingen die al op de middelbare school zitten. 

CENTRAAL AANMELDMOMENT VOOR VOORTGEZET ONDERWIJS SCHOLEN

Dit jaar dienen alle voortgezet onderwijs scholen zich van de overheid te houden aan één centraal aanmeldmoment voor groep 8 leerlingen. Dit is in de week van 25 t/m 31 maart 2024.

Ook Pantarijn zal daarom pas in deze week leerlingen officieel kunnen inschrijven. Wel is het mogelijk om bij ons alvast kenbaar te maken dat je graag naar onze school wilt komen. Hiervoor gebruiken wij een vooraanmeldformulier. Door dit formulier in te vullen zorgen wij ervoor dat je zodra dit mogelijk is de link naar ons digitale aanmeldformulier ontvangt.