AANMELDEN VOOR SCHOOLJAAR 2024-2025

Via onderstaande knop komt u op ons digitale aanmeldformulier.

digitaal aanmeldformulier 

Aanmelden kan t/m 31 maart a.s.

U ontvangt van de locatie zo spoedig mogelijk bericht over de aanmeldingsprocedure.

Een kleinschalige school voor mavo en onderbouw vmbo, havo en vwo

Wat leuk dat je komt kijken bij Pantarijn Kesteren! Heb je een havo/vwo, mavo/havo- of vmbo-advies? Dan kun je bij Pantarijn Kesteren kiezen voor een 2-jarige brugklas basis/kader, kader/mavo, mavo/havo of havo/vwo. We zijn een kleinschalige en gezellige school waar je de ruimte krijgt om jouw niveau en talenten te ontdekken, om zo het beste uit jezelf te halen. Op Pantarijn Kesteren is het motto: Samen komen we verder. 

Bekijk ook het schoolmagazine van Kesteren

maak alvast kennis met onze school

Loop een razendsnel rondje door de school... Klaar? Bekijk dan hieronder de filmpjes van verschillende vakken en bijzonderheden bij Pantarijn Kesteren.

 

snelle toer!

Natuur- en scheikunde (NASK): leren met leuke proefjes

'NASK', dat is natuur- en scheikunde. NASK gaat over van alles, bijvoorbeeld geluid, licht, elektriciteit en stoffen. Door het doen van leuke proefjes leer je meer over allerlei stoffen. Zo snap je wat de eigenschappen van de stoffen zijn. En waarom het blik in de video ... juist!!
Benieuwd naar nog meer proefjes om thuis te doen? Mevrouw Visscher heeft nog veel meer leuke experimenten voor je. Kijk deze video

biologie: alles wat op aarde bestaat

Levende wezens of organismen, dode dingen, levenloze dingen, kortom zo'n beetje alles wat bestaat op aarde komt aan de orde in de biologielessen. Niet allemaal tegelijk hoor. Volg jij nog wat wát is? Probeer het eerst maar eens met de opdracht die meneer Van Veen in dit filmpje geeft. 

steruren: wat is jouw creatieve talent?

Creativiteit staat centraal in de steruren. De steruren zijn dé manier om te ontdekken waar jouw talent zit en wat je leuk vindt om te doen. Ook dit schooljaar werken we weer samen aan een musical. Je zult zien: samen met andere leerlingen een voorstelling maken is geweldig!

techniek: leren met je hoofd en met je handen

Leren doe je niet alleen met je hoofd, maar ook met je handen. Bij het vak techniek doen we gave dingen zoals 3D-printen en programmeren, en nog heel veel meer! En denk je misschien dat je niet zo handig bent? Wie weet verbaas jij jezelf wel. Hoe dan ook: geen paniek, met de juiste inzet kom je een heel eind in het vak techniek.

lichamelijke opvoeding: ontdek wat je leuk vindt

We zijn super actief met sport op Pantarijn Kesteren. Van turnen tot atletiek, van dansen tot vechtsport, we doen het allemaal. Zo kun jij ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En o ja, we hebben ook ski-, zeil- en outdoorkampen, en nog veel meer. Je ziet het vanzelf in het nieuwe schooljaar!

kunst: wees creatief en leef je uit

Je creativiteit kun je natuurlijk ook kwijt bij het vak kunst. Je gaat zelf mooie dingen maken met veel verschillende materialen. Je werkt 2- en 3-dimensionaal, dus je maakt schilderijen en tekeningen maar bijvoorbeeld ook sculpturen. Je leert ook van alles over verschillende kunstenaars.
Maak de creatieveling in jezelf wakker en leef je uit! Begin maar eens met de super leuke opdracht in dit filmpje.

wiskunde: je weet er al best veel van

Op de bassischool had je rekenen en dat is onderdeel van wiskunde. Op het voortgezet onderwijs gaan we door met rekenen, maar we gaan wat verder. Met wiskunde hebben we het ook over vormen en over ruimte. Wist je dat jij al heel veel van wiskunde weet? Mevrouw Smallegange legt het je graag uit! Zij is een van de vier wiskundeleraren op Pantarijn Kesteren.

engels: Welcome to English class! 

Bij Engels werken we met een leuke digitale methode, maar we doen ook allerlei projecten. Dan spelen we echte situaties na, waarbij je Engels spreekt in de klas. Want het vak Engels gaat over contact maken. We hebben het ook veel over de Engelse cultuur, en over de landen op de wereld waar ze Engels spreken. Dat zijn er nogal wat!
Wil je een beetje voorbereid op school komen, na de zomer? Oefen dan vast met jezelf voorstellen in het Engels.

Meer over Pantarijn kesteren zie je in deze voorlichtingsvideo

EN... ENTHOUSIAST? WAT KUNNEN WE NU VOOR JE DOEN?

Wil je door ons teruggebeld worden, het schoolgebouw bezoeken of heb je een andere vraag? Laat het ons weten!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?